Elállás az adásvételi szerződéstől


Visszalépés az adásvételi szerződéstől

A vásárló a Tt. távkapcsolattal megkötött fogyasztói vagy szolgáltatási szerződések vagy az eladó üzemegységein kívül megkötött szerződések terén érvényes fogyasztóvédelemről, valamint más törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló 102/2014. sz. módosított törvény 7. cikke értelmében jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Az elállási jog érvényesítéséhez a vásárló köteles a szerződéstől való írásos elállását legkésőbb az adott határidő utolsó napjáig eljuttatni az eladó kapcsolattartási címére A Sportega.hu 30 napot ad.


Az indoklás nélküli termékvisszaküldés érvényesítéséhez az alábbi eljárásmódot kell betartani:

 1. Jelentkezzen be felhasználói fiókjába, és töltse ki az ott található termékvisszaküldésre vonatkozó elállási formanyomtatványt. Ez a dokumentum tartalmazza az összes fontos információt, amely az elállás zökkenőmentes rendezéséhez szükséges (pl. számlaszám stb.). 
 2.     
 3. A kitöltött elállási nyilatkozatot ki kell nyomtatnia és aláírásával hitelesítenie kell. A dokumentumot a termékkel együtt kell visszaküldeni.
 4.     
 5. A terméket az alábbi címre küldje vissza: Frogman s.r.o. / Sportobchod, East Gate Business park B1 – Magyar Posta, Fót, 2151, Hungary 6. Az elállás feldolgozásának állapotát online is nyomon követheti. A kérelmet általában a termék visszaérkezésétől számított 10 munkanapon belül dolgozzuk fel.

Amennyiben élni kíván elállási jogával, kérjük, tartsa be az alábbi feltételeket mindegyikét:

 • A termék nem mutathatja használat jeleit.
 • A vásárlástól való elállás joga nem vonatkozik az egyedi megrendelésre készült, a vevő egyedi igényeinek megfelelően előállított termékekre, valamint a termék természetéből adódóan gyorsan kopó, elhasználódó, megsemmisülő termékekre.
 • A termék nem lehet sérült, beleértve a termék eredeti csomagolását is, amennyiben ez lehetséges.
 • A termék visszaküldésének költsége a vevőt terheli. Javasoljuk az árut ajánlott, és az áru értékének megfelelő összegért biztosított postai küldeményként visszaküldeni.
 • A terméket ne küldje vissza utánvétes fizetéssel, az ilyen küldeményeket nem vesszük át.

Ha teljesíti a termék visszaküldésének összes feltételét, akkor a termék vételárát banki átutalással utaljuk vissza bankszámlájára, legkésőbb a szerződéstől való elállás kézhezvételétől számított 30 munkanapon belül.